Constanta

Ce avantaje obţii când vinzi cărţile unui anticariat

Ce avantaje obţii când vinzi cărţile unui anticariat

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
364

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Cărţile tipărite au acel ceva care le diferenţiază de ebook-uri, fiind încă preferate de cititorii care, pe lângă subiectul unei lecturi bune, îşi doresc să se bucure de o senzaţie unică, la care inclusiv mirosul special de cerneală contribuie. Un cititor împătimit, ajunge să achiziţioneze sute sau mii de volume pe care, în mod firesc, după ce le citeşte le aşează în bibliotecă.

În cele mai multe cazuri, acele cărţi nu vor mai fi recitite niciodată, ajungând să strângă praf, uitate pe rafturi. Acesta este unul dintre principalele motive pentru care soluţia de a le revinde unui anticariat de cărţi poate fi luată în calcul. Un alt motiv important ține de grija faţă de mediu pe care fiecare om responsabil ar trebui să o manifeste. Reintrând în circuit, cărţile tipărite contribuie la salvarea mediului natural, pentru că titlurile respective nu vor mai necesita ediţii noi, într-un număr mare. În consecinţă, nu vor fi necesare alte tone de hârtie pentru a fi retipărite.

Procesul de a revinde cărţile unui anticariat este foarte avantajos

Anticariat-Carti.com, de exemplu, face achizititii de cărţi din toate domeniile, inclusiv beletristică, tehnice, ştiinţe, pentru copii etc. Echipa de anticari se deplasează la locul în care este solicitată să facă evaluarea, pentru a achiziţiona cărţile la care vânzătorul este dispus să renunţe. Pot fi cărţi în limba română sau într-o limbă străină, în ediţii mai vechi sau mai noi, cărţi rare, cu autograf etc. Singura condiţie pe care anticariatul o pune este ca volumele pe care le cumpăra să nu aibă pagini lipsă sau mâzgălite.

Un alt avantaj de care cei care vând cărţile pot să beneficieze constă în faptul că procesul de comunicare cu achizitorii este uşor, în politica acestui anticariat, abordarea pro-client fiind deosebit de importantă. În această idee, intervalul orar în care anticarii se pot prezenta acolo unde sunt solicitaţi pentru evaluarea carilor se stabileşte în funcţie de timpul disponibil al vânzătorului, inclusiv după orele de program sau în zilele de sâmbătă sau duminică.

Posibilitatea de negociere a preţurilor este, de asemenea, un avantaj. In cazul în care nu este de acord cu oferta de preţ pe care achizitorii o propun, vânzătorul nu va trebui să plătească pentru deplasarea acestora sau pentru serviciul de evaloare. Achiziţia de cărţi este un serviciu pentru care vânzătorii nu trebuie să plătească vreo taxă.

În concluzie, vânzarea cărţilor către un anticariat are multiple avantaje. Vânzătorii fac posibil ca volumele să ajungă la alţi cititori, primind şi bani în cadrul tranzacţiei. Cărţile au dreptul la viaţă şi după ce sunt citite de cumpărătorul iniţial, motiv pentru care revânzarea lor nu poate fi decât o dovadă de responsabilitate.

Anticariat-Carti.com are experienţă în achiziţia cărţilor, motiv pentru care nu îşi dezamăgeşte clienţii.