Constanta

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie in Constanta - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina). LIVRAREA SE FACE PRIN CURIERAT.
https://produsecuratat.ro/shop/

Stiluri de gândire

Stiluri de gândire

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 3 ani si 7 luni
Vizualizari
818

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

După o discuție asupra ”raționalității” din zilele noastre, despre încercările prezentului cu pandemia și starea psihică conturată, am acest gând ascultat și de dat mai departe. Vezi cum ești, cum te simți, cât de rațional mai ești în aceste zile… Vezi de gândirea ta, un pic!

1. Stilul de gândire rațional înseamnă o gândire flexibilă, nuanțată în termeni preferențiali, cu o evaluare non-catastrofică, toleranță la frustrare și o evaluare nuanțată a comportamentului celorlalți.

”Mi-aș dori să fiu apreciat de toți cei pe care și eu îi apreciez, dar asta se poate și să nu se întâmple, îmi asum asta.”
”Mi-aș dori să am cea mai bună performanță din echipa mea, dar asta se poate și să nu se întâmple, îmi asum asta.”
”Mi-aș dori să nu mă infectez cu covid, dar asta poate să se și întâmple, îmi asum asta.”

Îmi doresc dar și accept că multe lucruri din cele pe care le doresc sau le gândesc nu se vor întâmpla. Uneori, ne comportăm la nivelul unor zei, iar aici este exemplu prin care ne raportăm la natură, uneori. Vrei să vină ploaia. O chemi, și nu vine! La fel ne comportăm ca structură logică și asupra comportamentului asupra altor oameni. Te aștepți la ceva din partea lor, ceva ce nu se întâmplă conform așteptărilor tale. Și, de aici apar nenorocirile - conflicte, dezamăgiri, disperare, frustrare. Mi-aș dori să reușesc, să fiu primul, să câștig, dar pot să accept că nu o să se întâmple asta. Accept faptul că s-ar putea să nu se întâmple, da. Asta nu mă oprește să-mi doresc mai departe și să-mi construiesc aspirații înalte.

Trăirea este post-cognitivă…

2. Stilul de gândire irațional înseamnă o gândire rigidă, în termeni de trebuie cu necesitate, cu un stil catastrofic de gândire, cu o evaluare globală și lipsă toleranței la frustrare.

De la stilul de gândire apar reacții emoționale diferite. Într-o situație de viață dificilă, cei iraționali vor fi panicați și anxioși, cei raționali vor fi îngrijorați, cei iraționali vor fi depresivi. Cei raționali pot fi nemulțumiți în anumite situații de viață grele, dar nu vor fi agresivi și nervoși peste măsură, precum stilul irațional.

”Stilul de gândire este unul care face diferența între un om sănătos și unul cu probleme psihologice. Iar, pe fondul sănătății poate să apară și starea de fericire.”

Dacă nu dezvoltăm promovarea raționalității, suntem predispuși psihologic spre iraționalitate. Gândirea rațională trebuie învățată cu efort, precum limbajul scris. Iraționalul se învață ușor, raționalul se învață greu și cu efort.

“Cel mai greu lucru pe care trebuie să-l facă oamenii este să se cunoască pe sine și să schimbe.” Alfred Adler.

Articol furnizat de https://www.laviniabratu.ro

Sursa foto: thedigitaltransformationpeople.com

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Constanta - Aeroterme si convectoare, Aparate de aer conditionat, Boilere, Calorifere, Cazane, Centrale termice, Panouri radiante, Panouri solare, Pompe de apă, hidrofoare, Pompe de caldura, Radiatoare, Sobe si seminee, Termostate, Tevi si robineti, Ventilatoare
https://euro-instal.ro