Constanta

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie in Constanta - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina). LIVRAREA SE FACE PRIN CURIERAT.
https://produsecuratat.ro/shop/

Romania - tara cu cel mai mic procent de reciclare a deseurilor. Care sunt consecintele?

Romania - tara cu cel mai mic procent de reciclare a deseurilor. Care sunt consecintele?

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 12 luni si 2 saptamani
Apartine de
Plum Media
Vizualizari
270

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Conform datelor Comisiei Europene, in 2019, Romania a reciclat doar 11,5% din totalul de deseuri, in timp ce media europeana de reciclare este 48%, Astfel, se afla pe locul 26 din cele 27 aflate in Uniunea Europeana. La colectarea deseurilor de echipamente electronice si electrocasnice, Romania este pe ultimul loc in UE.

Astfel, normele UE a obligat Romania sa ajunga la un grad de reciclare de minimum 50%, pana in 2020. In caz contrar, amenzile ajung pana la 1 milion de euro. Obiectivul nu a putut fi atinsa, asa ca urmatorul prag trebuie atins pana in 2025, atunci cand tara noastra trebuie sa ajunga la 55% rata de reciclare. Este o tinta destul de greu de atins, avand in vedere statisticile din anii anteriori.

Care sunt cauzele procentului scazut de reciclare in Romania?

Printre cele mai comune cauze se numara: lipsa infrastructurii clare de colectare selectiva in apropiere, lipsa educatiei in randul populatiei, dar si lipsa campaniilor nationale de constientizare si informare. Campaniile de informare ar trebui sa fie concentrare in jurul celor trei ”R” – Reducerea risipei si a consumului, Reutilizarea si Reciclarea.

Companiile – Cei mai mari producatori de deseuri

Avand in vedere ca cei mai mari producatori de deseuri sunt companiile, acestea ar trebui sa includa reciclarea in politicile lor, ca o regula obligatorie! Astfel, colaborarea cu un centru de colectare si reciclare ar trebui sa fie indispensabil. Totodata, reciclarea este o problema la care ar trebui sa contribuim toti pentru identificarea unei solutii.

Impactul deseurilor asupra sanatatii si a mediului este unul major. Atunci cand deseurile sunt arse, substantele periculoase si poluante sunt eliberate in aer. O mare parte dintre acestea pot fi transformate in obiecte utile, permitand regenerarea resurselor naturale care sunt din ce in ce mai putine.

Centrele de colectare si reciclare – Solutia salvatoare

Daca fiecare dintre noi ar intelege importanta unui centru de colectare si reciclare deseuri, cu siguranta rata de reciclare in Romania ar creste si ne-am putea alatura tarilor din UE care exceleaza la acest capitol.

Ecoremat iti vine in ajutor cu servicii de reciclare profesioniste!

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Constanta - Aeroterme si convectoare, Aparate de aer conditionat, Boilere, Calorifere, Cazane, Centrale termice, Panouri radiante, Panouri solare, Pompe de apă, hidrofoare, Pompe de caldura, Radiatoare, Sobe si seminee, Termostate, Tevi si robineti, Ventilatoare
https://euro-instal.ro