Constanta

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie in Constanta - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina). LIVRAREA SE FACE PRIN CURIERAT.
https://produsecuratat.ro/shop/

Gaz GPL

Gaz GPL

Detalii stire

Categorie
Stiri editorial
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Vizualizari
276

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Gazul petrolier lichefiat, cunoscut și sub denumirea de GPL, este un gaz extrem de versatil cu o mulțime de aplicații în gospodării, agricultură, servicii, industrie și ca și combustibil auto. Compoziția chimică a GPL este similară cu cea a gazului natural.

GPL este obținut ca produs secundar în prcesul de rafinare a țițeiului și a zăcămintelor de gaze naturale, de obicei la începutul unei noi operațiuni de foraj de sondă. GPL-ul are multe avantaje prin faptul că devine lichid sub presiune joasă și temperatură regulată. Această caracteristică permite transportarea și stocarea unor cantități mari de energie în rezervoare mici și butelii de gaz.

Este folosit în principal ca:

  • combustibil pentru alimentarea diferitelor tipuri de dispozitive de încălzire
  • sursă de energie pentru aragazele casnice, grătarele pe gaz, aragazele turistice, lămpile turistice cu gaz , scaunele gastronomice
  • combustibil auto
  • combustibil utilizat în timpul lucrărilor de acoperiș, montaj, prelucrare a metalelor și tăiere
  • combustibil în sistemele de cogenerare și microcogenerare
  • combustibil în procesele de producție - de ex. în fabrici de ceramică, fabrici de cărămidă
  • gaz pentru cosmetice cu aerosoli.

GPL este o alternativă la energia electrică și la uleiul de încălzire și este folosit cel mai des, în principal, în zonele neurbanizate unde nu există acces la instalațiile de gaze naturale. Arderea GPL produce mai puțini poluanți decât motorina, păcura, lemnul și cărbunele și este mult mai mică emisia de poluanți necontrolați (benzen și hidrocarburi aromatice grele). Gazul lichefiat emite cu 20% mai puțin dioxid de carbon în timpul arderii decât atunci când ardeți păcură și cu 50% mai puțin decât atunci când ardeți cărbunele.

Procesul de ardere a GPL nu produce praf sau spat fluor, astfel că gazul nu este toxic și nu poluează solul și apele subterane în cazul unei scurgeri. GPL este o sursă mult mai eficientă din punct de vedere energetic decât combustibilii tradiționali, datorită cărora este posibilă reducerea pierderilor de energie și o mai bună utilizare a materiei prime, atât la utilizarea combustibilului la gătit, cât și la încălzire.

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Constanta - Aeroterme si convectoare, Aparate de aer conditionat, Boilere, Calorifere, Cazane, Centrale termice, Panouri radiante, Panouri solare, Pompe de apă, hidrofoare, Pompe de caldura, Radiatoare, Sobe si seminee, Termostate, Tevi si robineti, Ventilatoare
https://euro-instal.ro