Constanta

Gaitele

Gaitele

Detalii spectacol

Telefon
0241488247, 0241488612
Social links
Categorie
Spectacole
Modificat
acum 4 saptamani si 5 zile
Apartine de
Teatrul de Stat Constanta
Vizualizari
130

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 5 octombrie 202119:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

Gaitele

„Gaițele” de Alexandru Kiriţescu, regia artistică Lucian Iancu, scenografia Lăcrămioara Dumitraşcu, coregrafia Raimonda Potlog.

O piesă tristă, dar un spectacol la care se râde mult. Montarea, care datează din 2012, este foarte apreciată de publicul constănțean. Este una dintre cele mai valoroase comedii de moravuri din dramaturgia românească, în care autorul satirizează, cu un umor excepțional, lăcomia, cinismul și dezumanizarea burgheziei de la începutul secolului XX. Se râde mult la acest spectacol, dar spectatorii rămân și cu un gust amar. Peripeţiile amoroase din clanului Dudulenilor, replicile savuroase şi bârfele suculente scot în evidență, într-un mod paradoxal, destinele tragice ale unora dintre personaje.

Autorul „Gaiţelor” este Alexandru Kirițescu (1888 – 1961), dramaturgul interbelic care, în piesele şi în textele sale de revistă, a atacat problematica vieții sociale contemporane lui, iar în anii celui de-al Doilea Război Mondial a scris „Dictatorul”. Publicul român a făcut cunoştinţă cu personajele celei mai importante scrieri ale sale, „Gaiţele”, prin intermediul filmului „Cuibul de viespi”, din 1987, în regia lui Horea Popescu.

Filtre spectacol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta
Tip spectacol: Teatru