Constanta

Facultatea de Stiinte ale Naturii si Stiinte Agricole

Facultatea de Stiinte ale Naturii si Stiinte Agricole

Detalii facultate

Adresa
Constanta, Aleea Universitatii, nr. 1
Telefon
0241605060
Social links
Categorie
Facultati
Modificat
acum 4 luni si 3 saptamani
Apartine de
Universitatea Ovidius
Vizualizari
27

Voteaza & Distribuie

Prezentare facultate

Facultatea de Stiinte ale Naturii si Stiinte Agricole din Constanta

Este una dintre cele mai vechi facultăţi din universitatea constănţeană, incepandu-si activitatea în anul 1961, odata cu înfiinţarea Institutului Pedagogic Constanţa. În prezent în cadrul facultății funcționează șase specializări (programe de studii): Agricultură (cursuri de zi si cu frecventa redusa), Biologie, Ecologie şi Protecția mediului, Geografie, Geografia turismului, Horticultură.

Procesul de învăţământ este organizat modular, pe sistemul de credite transferabile, aplicat în facultate începând cu anul universitar 1995/1996. Programele analitice ale specializărilor asigură o pregătire în conformitate cu cerinţele actuale ale pieţii forţei de muncă. Corpul profesoral al facultăţii este format din cadre didactice cu un înalt nivel de pregătire, cu activitate recunoscută în domeniile de specialitate.

În prezent, în cadrul facultăţii sunt acreditate următoarele programe de master: Conservarea biodiversităţii, Analiza şi evaluarea impactelor de mediu, Agricultură ecologică, Controlul și monitorizarea produselor agricole, iar din anul 2017 a demarat si un program de master in domeniul Geografie - Geografie aplicata si evaluarea resurselor turistice.

De asemenea, absolvenţii au posibilitatea de a-şi continua pregătirea sub forma doctoratului - 3 ani - în conformitate cu prevederile Acordului de la Bolgna privind învățământul superior în Comunitatea Europeană.
Diplomele de licență obținute sunt recunoscute pe plan internațional datorită aplicării sistemului de credite transferabile. Același sistem permite mobilitatea studenților între centre universitare din țară ca și efectuarea de stagii de studiu la universități din alte state cu care facultatea întreține relații de colaborare.

Din anul universitar 1999/2000 se organizează şi cursuri în regim de frecvenţă redusă (FR) pentru specializarea Agricultură, formă de învăţământ modernă adresată candidaţilor care nu pot urma cursurile la zi.

Filtre facultate

Tip institutie: De stat
Tip locatie: De stat