Constanta

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie in Constanta - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina). LIVRAREA SE FACE PRIN CURIERAT.
https://produsecuratat.ro/shop/

Elementele componente ale sistemului de injecție și rolul fiecăruia

Elementele componente ale sistemului de injecție și rolul fiecăruia

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 3 ani si 6 luni
Apartine de
Bossnet
Vizualizari
1724

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Sistemul de injecție reprezintă partea cea mai importantă a motorului, acesta având rolul de a transmite cantitatea potrivită de combustibil pentru o bună funcționare a motorului. Cu un astfel de sistem care este defect, mașina poate suferi daune majore, dacă nu se intervine rapid.

Prin urmare, este important ca șoferul să fie atent la semnalele pe care autoturismul său le oferă, în special în timpul mersului. În acest fel se poate descoperi o problemă încă de la apariția acesteia, astfel că rezolvarea ei nu va fi numai rapidă și ușoară, dar nu va afecta nici alte componente.

Care este rolul celor mai importante elemente ale sistemului de injecție?


În ceea ce privește buna funcționare a sistemului de injecție, aceasta este influențată de modul de funcționare a tuturor elementelor pe care le are sistemul. Acestea sunt: pompele de injecție, conductele de presiune, injectoarele, pompa de alimentare, filtrul de combustibil.

Pompele de injecție


Sistemul de injecție este utilizat preponderent în cazul motoarelor diesel. Acesta are în componența sa două tipuri de pompe: una de joasă presiune și una de înaltă presiune, fiecare având rolul său. Pompa de joasă presiune este cea care aspiră motorina din rezervor pentru a transmite mai departe. Astfel, combustibilul ajunge în pompa de înaltă presiune, care cu ajutorul presiunii create suflă motorina spre injectoare.

Conductele de presiune

Aceste conducte sunt cele care acumulează și transmite motorina, aflată la presiuni înalte, către injectoare.

Injectoarele

Aceste elemente foarte cunoscute au un rol extrem de important în funcționarea motorului. Injectoarele sunt cele care pulverizează motorina în camera de ardere, locul în care este creată puterea motorului. De aceea, este important de menționat faptul că acestea se pot confrunta adesea cu probleme, în special cu imposibilitatea de a mai pulveriza combustibil, deoarece orificiul, care este unul foarte mic, este înfundat cu impurități prezente în motorină.

De asemenea, injectoarele se pot murdări din cauza scurgerilor de aditivi, ulei sau chiar combustibil, ducând uneori la acumularea de calamită pe acestea, astfel că acestea se deteriorează rapid. În acest caz este necesar să se apeleze la servicii profesionale de reparații injectoare, oferite de service-uri specializate.

Pompa de alimentare

După cum îi spune și numele, pompa de alimentare este cea care are rolul de a aduce combustibilul în motor. Astfel că aceasta este, de asemenea, unul dintre cele mai importante elemente ale motorului, fără de care mașina nu ar putea funcționa.

Filtrul de alimentare

Acest filtru este necesar pentru a nu permite pătrunderea impurităților în motor. Fie că este vorba despre resturi, particule de praf sau chiar de rugină. În caz contrar, motorul va funcționa cu întreruperi.

Funcțiile sistemului de injecție


Sistemul de injecție dedicat motoarelor diesel are 4 funcții principale, datorită cărora este esențial pentru funcționarea mașinii. Acestea sunt: alimentarea cu combustibil, reglarea cantității de combustibili și a timpului de injecție, atomizarea combustibilului.

Datorită acestui sistem de injecție, mașinile cu motoare diesel sunt mult mai perforante, motiv pentru care acestea se află printre preferatele șoferilor.

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Constanta - Aeroterme si convectoare, Aparate de aer conditionat, Boilere, Calorifere, Cazane, Centrale termice, Panouri radiante, Panouri solare, Pompe de apă, hidrofoare, Pompe de caldura, Radiatoare, Sobe si seminee, Termostate, Tevi si robineti, Ventilatoare
https://euro-instal.ro