Constanta

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie in Constanta - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina). LIVRAREA SE FACE PRIN CURIERAT.
https://produsecuratat.ro/shop/

Echipamente recomandate pentru lucrul în temperaturi scăzute

Echipamente recomandate pentru lucrul în temperaturi scăzute

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 4 saptamani si 4 zile
Vizualizari
521

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Munca în condiții de temperaturi scăzute poate avea consecințe grave asupra sănătății umane. Expunerea la frig poate provoca hipotermie și degerături, afecțiuni ce pot apărea rapid și pot avea efecte pe termen lung. Din acest motiv, persoanele care lucrează în temperaturi scăzute trebuie să poarte echipament adecvat. O echipare corectă te protejează împotriva riscurilor menționate, ajutându-te, în același timp, și la creșterea eficienței și productivității. Iată câteva recomandări de echipamente pe care le poți alege pentru o bună izolare termică!

1. Veste vătuite


Vestele vătuite calitative reprezintă o alegere ideală pentru lucrul în condiții de temperaturi scăzute. Principala lor caracteristică este aceea că oferă o izolare termică excelentă, menținând căldura corpului chiar și când temperatura scade sub zero. Sunt confecționate din materiale ușoare și confortabile, fiind o alegere potrivită pentru a fi purtate pe durata întregii zile. Tehnologia vătuirii, care presupune introducerea unui strat de izolație termică între două straturi de material, este cea care le face atât de eficiente.

Vestele vătuite sunt recomandate în special în situații în care este nevoie de protecție suplimentară împotriva frigului. Acestea pot fi utilizate în construcții, în depozite frigorifice sau în alte locuri de muncă unde temperatura ambientală este foarte scăzută. Nu sunt doar pentru locul de muncă, acestea putând fi purtate și în timpul liber, în drumeții pe munte în timpul iernii sau în alte activități în aer liber, atunci când temperatura este scăzută.

În ceea ce privește caracteristicile, vesta de lucru poate avea mai multe buzunare, fiind practică și utilă. În plus, este recomandată pentru temperaturi scăzute și pentru lucrul în interior în timpul iernii. Rezistența la vânt este o altă caracteristică importantă, iar căptușeala matlasată, cu o densitate între 100 și 170g/m2, de cele mai multe ori, asigură o protecție eficientă împotriva frigului.

2. Mănuși de protecție la frig


În fabricarea mănușilor de protecție la frig se utilizează o gamă variată de materiale și tehnologii avansate:

 • pielea naturală este adesea folosită datorită rezistenței sale la uzură și a capacității de a oferi o izolare termică bună;
 • elastanul este utilizat pentru a oferi o mai bună flexibilitate și confort;
 • fibra acrilică oferă o izolare termică excelentă;
 • nitrilul este apreciat pentru rezistența sa la apă și uleiuri;
 • poliesterul este folosit pentru rezistența și durabilitatea sa, fiind adesea utilizat pentru căptușeală.

Mănușile de protecție la frig trebuie să respecte standardul de protecție EN 511, care garantează protecția împotriva frigului convectiv și de contact. Multe modele sunt căptușite cu fleece pentru a oferi o izolare termică suplimentară. De asemenea, o palmă din piele sintetică foarte durabilă asigură o aderență bună și o durabilitate îndelungată.

Când alegi mănușile de protecție la frig, este important să iei în considerare mai mulți factori:

 • activitatea pe care o vei desfășura: De exemplu, dacă lucrezi într-un mediu umed sau cu uleiuri, vei avea nevoie de mănuși impermeabile;
 • condițiile meteo;
 • gradul de expunere la frig și durata acestei expuneri.

3. Jachete fleece


Jachetele fleece sunt excelente pentru cei care lucrează în condiții de temperaturi scăzute, fiind recunoscute pentru proprietățile lor de izolare termică excelentă. Materialul fleece este apreciat pentru capacitatea sa de a reține căldura corporală, protejând astfel împotriva frigului. Pe lângă acestea, este și un material respirabil, făcându-l ideal pentru activități fizice intense în condiții de frig.

Jachetele fleece se găsesc într-o varietate de stiluri și densități, oferind o gamă largă de opțiuni pentru diferite condiții de temperatură și activități. Sunt ideale pentru a fi purtate sub alte straturi de îmbrăcăminte pentru a maximiza protecția împotriva frigului.

În ceea ce privește caracteristicile, o jachetă de calitate din fleece are câteva elemente care merită puse în lumină:
 • nu se scămoșează, ceea ce înseamnă că nu-și va pierde din calitățile de izolare în timp;
 • buzunarele laterale cu fermoar te ajută să-ți păstrezi în siguranță obiectele de valoare;
 • închiderea cu fermoar pentru o protecție mai bună împotriva vântului;
 • manșetele elastice pentru a preveni intrarea aerului rece.

4. Căciuli


Căciulile îți protejează capul și gâtul de frig, zone ale corpului uman unde pierderea de căldură este semnificativă. Un exemplu de căciulă eficientă în protecția împotriva frigului este cea realizată din fleece. Acest material menține căldura și este extrem de ușor, oferind o izolare termică excelentă. Căciula din fleece dispune de un material dublat care protejează capul în condiții solicitante. De asemenea, căciulile căptușite cu Insulatex, un material modern, oferă o izolație termică superioară.

5. Combinezoane vătuite


Combinezoanele vătuite sunt o alegere excelentă pentru lucrul în condiții de temperaturi scăzute, având un rol important în menținerea unei temperaturi corporale optime. Acestea se disting prin proprietățile lor termoizolante superioare, care ajută la reținerea căldurii corpului și reduc semnificativ riscul de hipotermie sau alte probleme de sănătate legate de frig.

O caracteristică importantă a combinezoanelor vătuite este că oferă protecție corporală integrală. Spre deosebire de alte tipuri de îmbrăcăminte pentru frig, acestea acoperă întregul corp, de la gât până la glezne, fiind extrem de eficiente în prevenirea pierderii de căldură și protejarea împotriva frigului și a altor condiții meteo nefavorabile.

În ceea ce privește confortul și mobilitatea, combinezoanele vătuite sunt proiectate astfel încât să ofere un confort optim și o mobilitate excelentă. Datorită materialelor flexibile și ușoare folosite în fabricația lor, acestea permit o libertate de mișcare considerabilă, făcându-le ideale pentru muncitorii care au nevoie să fie activi în timpul lucrului.

Alegerea echipamentelor adecvate pentru lucrul în temperaturi scăzute este esențială pentru menținerea sănătății și eficienței. Nu uita că este important să îți protejezi atât trupul, ci și capul și mâinile. Investiția într-un echipament de calitate te poate proteja de posibilele probleme de sănătate cauzate de expunerea prelungită la temperaturi scăzute.

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Constanta - Aeroterme si convectoare, Aparate de aer conditionat, Boilere, Calorifere, Cazane, Centrale termice, Panouri radiante, Panouri solare, Pompe de apă, hidrofoare, Pompe de caldura, Radiatoare, Sobe si seminee, Termostate, Tevi si robineti, Ventilatoare
https://euro-instal.ro