Constanta

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie in Constanta - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina). LIVRAREA SE FACE PRIN CURIERAT.
https://produsecuratat.ro/shop/

De ce este importantă analiza apei potabile dintr-o fântână?

De ce este importantă analiza apei potabile dintr-o fântână?

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 3 ani si 9 luni
Apartine de
Seo 365
Vizualizari
811

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Apa potabilă trebuie să aibă caracteristicile unei ape curate din punct de vedere chimic pentru a nu reprezenta un risc pentru sănătatea populației și pentru mediul înconjurător. Probele de apă analizate în laboratoarele acreditate reprezintă cea mai bună soluție pe care o ai la îndemână atunci când vine vorba despre garantarea unei ape potabile potrivite pentru a fi consumate.

De ce este nevoie de testarea apei din fântâni?

Chiar dacă apa din fântână are un aspect limpede, este inodoră și nu are o anume aromă, aceasta poate conține microorganisme sau elemente care pot afecta sănătatea celor care o consumă. Tocmai de aceea apa din apeductul municipal și din stațiile de apă care asigură apa potabilă pentru populație este testată în mod regulat prin metodele de analiza apa potabila, astfel încât să îndeplinească toata caracteristicile organoleptice, fizice, chimice, biologice și bacteriologice ale unei ape potabile.

Când este indicat să faci analize apei potabile?

Autoritățile și specialiștii în domeniu recomandă ca testarea apei dintr-o fântână privată să se facă de două ori pe an, primăvara și toamna, chiar dacă calitatea apei pare a fi bună la o primă vedere. De asemenea, dacă observi modificări în gustul sau mirosul apei ori dacă faci modificări la fântâna în sine sau la solul din jur sau chiar pentru ca managementul deseurilor să fie efectuat în mod eficient, poți face o analiză a apei în orice moment consideri că este nevoie.

Ce să faci în caz de contaminare?

În cazul unei contaminări microbiologice, este recomandat să fierbi apa cel puțin un minut înainte de a o consuma, apoi să efectuezi un tratament de dezinfecție folosind o soluție specială. Se recomandă să fie efectuată o nouă analiză la o săptămână după dezinfectare, apoi la patru săptămâni, astfel încât să fii sigur că apa respectă standardele de calitate. În cazul unei contaminări fizico-chimice, este recomandată instalarea unui purificator de apă menajer adecvat, în funcție de elementul care depășește concentrațiile acceptabile. De preferat ca apa potabilă să fie testată o dată pe an pentru a confirma funcționarea corespunzătoare a sistemului.

Care sunt proprietățile chimice ale apei?

Calitatea chimică a apei se măsoară în principal prin ceea ce conține aceasta în plus în afară de moleculele sale. Procesele utilizate de laboratoare sunt oxido-reducerea, precum și diferite doze chimice care dau măsurarea și conținutul de compuși chimici, acestea fiind: pH-ul, aciditatea, clorura, reziduuri de clor, calciul dizolvat, sulfați, nitrați, fier și mangan, cupru, zinc, substanțe toxice, substanțe organice și anorganice precum arsenicul, plumbul, radioactivitatea. Captarea apei din apele subterane influențează în mod evident pH-ul apei, duritatea acesteia și conținutul de metale, în timp ce sulfații și nitrații sunt reziduuri ale pesticidelor.