Constanta

Cum este facut vinul dulce?

Cum este facut vinul dulce?

Detalii articol

Categorie
Articole / anunturi mancare si bautura
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Apartine de
ClickBrainiacs
Vizualizari
57

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Vinurile dulci par ca devin tot mai populare de la un an la altul si este usor de inteles de ce in conditiile in care calitatea acestora a crescut considerabil. Totusi, cati dintre noi stim cum este produs vinul dulce si cat de mult se deosebeste de celelalte tipuri? Afla totul din randurile de mai jos.

Drojdiile transforma zaharul prezent pe cale naturala in alcool, iar procesul de fermentare continua pana cand nu mai ramane deloc. Totusi, in cazul vinurilor dulci, procesul este oprit inainte, astfel incat sa mai ramana zahar. O alta modalitate des folosita este adaugarea ulterioara a zaharului, in cazul in care concentratia prezenta in sucul strugurilor nu este suficienta.

Este nevoie de crearea conditiilor potrivite pentru a da viata unor vinuri de inalta calitate. Tinerea la distanta a tuturor bolilor reprezinta un alt factor esential pentru ca strugurii sa se poata dezvolta armonios. Nu sunt multe zone in Romania, precum Dealu Mare, in care strugurii sa beneficieze de conditiile ideale si de toata atentia. Aici se cultiva fel si fel de soiuri care mai apoi dau viata unor vinuri de clasa.

Vinificatorii pot folosi diferite metode in procesul de obtinere al vinurilor, iar in cazul celor dulci, de regula, strugurii se culeg mai tarziu decat in mod normal, astfel incat sa aiba timp sa acumuleze pe cale naturala cantitati mai mari de zahar. Probabil ca sunt multi cei care se intreaba daca nu este mai simpla adaugarea zaharului in vin, insa este de preferat sa nu. Totusi, se poate adauga suc de struguri care este dulce, astfel incat vinul sa se indulceasca. Atat timp cat sucul de struguri nu a fost supus procesului de fermentare, isi va pastra dulceata.

Poti comanda online un vin rosu dulce de inalta calitate care sa aiba toate sansele sa te cucereasca. Magazinul online al Cramei Budureasca este sursa ideala pentru toti cei care isi doresc un vin bun.

Crama Budureasca este gazduita de zona viticola Dealu Mare, care este bine cunoscuta pentru calitatea vinurilor obtinute din strugurii cultivati aici. Exista mai multi factori care cantaresc mult in acest sens, de la sol, clima, altitudine si pana la experienta oenologului si podgorenilor.

Cabernet Sauvignon din gama Origini este un bun exemplu pentru cei care vor un vin rosu premium. Seduce prin culoarea sa rubinie, este dens, bine structurat, iar aromele sale duc cu gandul la murele zemoase si ardeiul rosu, completate de notele fine de piper. Predomina gustul de mure si afine, in timp ce finalul este conturat in jurul notelor de ciocolata, care sunt bine evidentiate datorita taninurilor integrate de minune.

Strugurii de Cabernet Sauvignon se culeg tarziu, spre final de noiembrie, astfel incat sa poata acumula pe cale naturala cantitati mari de zahar, de circa 280 de grame per litru. Strugurii sunt vinificati in dulce in vederea obtinerii unui vin de desert nobil. Vinul s-a maturat pentru aproape un an in baricuri de stejar romanesc si frantuzesc in vederea obtinerii unui plus de complexitate.

Fiind un vin de desert merita savurat ca atare, insa se potriveste foarte bine si alaturi de prajituri din ciocolata sau fructe. Se poate combina inclusiv cu anumite branzeturi, fapt ideal pentru iubitorii combinatiilor de dulce si sarat. Pentru a pune in valoare toate calitatile acestui vin se recomanda servirea sa la o temperatura intre 15 si 17 grade.

Comanda online un vin rosu dulce din magazinul virtual al Cramei Budureasca si vei fi multumit pe deplin de alegere!