Constanta

Cum alegi chiuveta potrivită pentru o baie mică?

Cum alegi chiuveta potrivită pentru o baie mică?

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 7 luni si 1 saptamana
Vizualizari
115

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

În ziua de azi, amenajarea spațiului de locuit reprezintă o prioritate pentru cei mai mulți dintre noi. Sunt o varietate de articole din care putem alege și avem posibilitatea de a decora camerele în funcție de propriile gusturi, idei sau trenduri. Bineînțeles, orice proiect de amenajare necesită timp, implicare și multă cercetare, cu atât mai mult dacă se dorește obținerea unui spațiu inedit.

Cum amenajezi o baie mică?


Amenajarea unei băi mici poate fi uneori o adevărată provocare. Mai ales dacă nu sunt alese obiectele sanitare și de mobilier potrivite. O chiuvetă baie prea mare, o cadă în detrimentul unei cabine sau un dulap de depozitare mult prea mare sunt cele mai frecvente greșeli în amenajarea băilor mici. În ciuda spațiului restrâns, băile mici pot fi amenajate cu bun gust dacă se țin cont de anumite aspecte, precum dimensiunea obiectelor sanitare și a mobilierului, luminozitatea și elementele de decor alese. În plus, sunt anumite trucuri care au capacitatea de a crea efectul de spațiu mărit. Dar chiar și așa, alegerea produselor de baie potrivite este principalul aspect de care trebuie să se țină cont pentru a maximiza spațiul.

Alegerea chiuvetei potrivite


Chiuveta potrivită pentru o baie mică trebuie să aibă în primul rând rol utilitar. Dar chiar și așa, gama diversificată de modele îți oferă posibilitatea de a ține cont și de estică. O chiuvetă baie cu picior poate completa armonios decorul, însă poți merge și pe varianta de lavoar tip bol cu dulăpior. În acest mod vei beneficia de un spațiu în plus de depozitare.

Aspectele de care trebuie să ții cont atunci când achiziționezi chiuveta baie sunt dimensiunea acesteia, forma, stilul și materialul de fabricație. Este important ca dimensiunea obiectelor de baie să fie direct proporțională cu spațiul. Astfel, trebuie să eviți să cumperi un lavoar prea mare în raport cu dimensiunea băii și cu celelalte obiecte. De asemenea, când alegi forma chiuvetei trebuie să ai în vedere și forma celorlalte obiecte sanitare. Dacă îți surâde varianta de a avea un lavoar rotund sau oval, atunci trebuie să achiziționezi neapărat un vas wc în formă similară și o cabină de duș semirotundă. Pe de altă parte, dacă preferi forma dreptunghiulară sau pătrată, trebuie să o păstrezi pentru toate obiectele sanitare. În orice caz, dacă alegi obiecte în forme diferite, aspectul general al băii va fi neplăcut sau chiar deranjant.

Când alegi chiuveta baie trebuie să iei în considera și stilul ales în amenajarea spațiului. În acest sens, toate obiectele sanitare, mobilierul și elementele decorative trebuie să se potrivească stilului și împreună să formeze o armonie, care să lase impresia de echilibru în decor. Nu în ultimul rând, ține cont de materialul din care este fabricată chiuveta. Acesta influențează finisajul lavoarului și rezistența în timp și la șocurile mecanice a acestuia. În cazul în care alegi o chiuveta baie cu picior, compoziția materialului e mai importantă de atât. Chiuveta trebuie să fie rezistentă, stabilă și să aibă un finisaj plăcut estetic. Pe lângă acestea, mai poți avea în vedere dacă chiuveta baie aleasă dispune sau nu de preaplin. Acesta este un orificiu al lavoarului, care evacuează automat apa dacă se trece de un anumit nivel, pentru a evita o eventuală inundație.

Accesorii chiuvetă pe care să le ai


Când achiziționezi lavoarul e necesar să aloci importanță și accesoriilor. Sistemul de prindere, ventilul și sifonul trebuie să fie de bună calitate și să asigure buna funcționare a chiuvetei. Pe piață se găsesc multiple modele de accesorii pentru chiuveta baie, de la diverși producători și la diferite prețuri. Astfel, ai posibilitatea de a alege piesele în funcție de bugetul pe care îl ai disponibil, calitate sau chiar notorietatea mărcii.

Filtre articol

Categorie articol: Instalatii