Constanta

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie in Constanta - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina). LIVRAREA SE FACE PRIN CURIERAT.
https://produsecuratat.ro/shop/

Cele mai importante beneficii ale dietei fără gluten

Cele mai importante beneficii ale dietei fără gluten

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 3 ani si 7 luni
Vizualizari
1927

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Glutenul este o proteină care se află în cereale precum grâu, secară, orz - și alte cereale derivate. În ultimii ani, tot mai mulți oameni manifestă intoleranță la gluten, fiind diagnosticați cu boala celiacă. În cazul pacienților diagnosticați cu această boală, glutenul poate descompune bacteriile sănătoase aflate în intestinul subțire, ceea ce înseamnă o absorbție insuficientă a nutrienților cu rol de reglare a tranzitului intestinal. Apar astfel probleme precum: diaree, iritații, deficiențe de nutriție și depresie. În plus, expunerea prelungită la gluten poate provoca cancer intestinal.

Medicii sunt de părere că o dietă fără gluten poate avea beneficii pentru sănătate, dacă este ținută corect și dacă în dietă se introduc cât mai puține alimente procesate. În cazul persoanelor cu boală celiacă, o dietă cu alimente fără gluten este unica formă de tratament sigură care se poate recomanda. Avantaje pentru o astfel de dietă apar și pentru cei care au boli de piele, de tiroidă sau inflamatorii, cum este artrita reumatoidă.

Reduce simptomele intoleranței la lactoză

Atunci când se consumă o cantitate mare de gluten, se deteriorează mucoasa intestinului care descompune lactoza din produsele lactate. Dieta fără gluten îmbunătățește sănătatea intestinului și elimină simptomele intoleranței la lactoză.

Scade frecvența durerilor de cap

Studiile au demonstrat că există o legătură directă între intestine și creier. Atunci când problemele digestive afectează o persoană, este foarte probabil ca aceasta să manifeste și dureri de cap. Consumul scăzut de gluten aduce beneficii pentru sănătatea intestinelor, dar și pentru cea a întregului organism, reducând durerile de cap simple și migrenele.

Alimentele fără gluten țin depresia la distanță

Consumul de gluten provoacă inflamații și dureri la nivelul articulațiilor, fiind un factor și pentru inflamațiile din alte țesuturi și organe. Acest răspuns inflamator al corpului afectează și starea de spirit, apărând simptome precum depresia și anxietatea. Alimentele fără gluten contribuie la crearea unui echilibru emoțional care îmbunătățește starea generală.

Ajutor pentru slăbit

Există diete fără gluten care sunt de mare ajutor în procesul de slăbire. Vedete precum Gwineth Paltrow, Miley Cirus sau Oprah au declarat că au scăpat de kilogramele în plus printr-un consum foarte mic de gluten, promovând ideea că prin înlăturarea produselor cu gluten s-au simțit mai bine, au avut mai multă energie și au slăbit vizibil.

Persoanele care își doresc să urmeze o astfel de dietă trebuie să fie atente la alimentele consumate, evitându-le pe cele procesate, cu adaos de zahăr rafinat, sodiu, aditivi și calorii și alegându-le pe cele integrale, cu proteine esențiale, carbohidrați și grăsimi sănătoase.

Un studiu care a fost publicat în revista Time a relevat că 30% dintre cei care urmează o dietă fără gluten o fac pentru a slăbi, iar peste 50% dintre adepții săi o văd ca pe o soluție pentru un stil de viață sănătos. Printre alimentele fără gluten se numără: orezul brun, quinoa, cartofii dulci și amidonul fără gluten.

Multe alte alimente fără gluten pot fi achiziționate din oferta magazinului online Zabe.ro care a așezat pe rafurile sale virtuale de la cookies, la fulgi de porumb, pâinici și diferite tipuri de făină sănătoase.

În concluzie, o dietă fără gluten aduce beneficii însemnate, precum sănătate digestivă, menținerea colesterolului în limitele normale și creșterea nivelului de energie. Cu toate acestea, excluderea orzului, grâului sau secarei din dieta alimentară ar trebui să se facă prudent, pentru că în cazul persoanelor care nu suferă de boală celiacă sau intoleranță la gluten aceste alimente sunt importante pentru un stil de viață sănătos.