Constanta

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie in Constanta - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina). LIVRAREA SE FACE PRIN CURIERAT.
https://produsecuratat.ro/shop/

Ce este inflația și ce efecte poate avea asupra afacerii tale?

Ce este inflația și ce efecte poate avea asupra afacerii tale?

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 2 ani si 8 luni
Apartine de
ClickBrainiacs
Vizualizari
302

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Un fenomen tot mai des întâlnit în economia zilelor noastre, inflația pune la îndoială rezistența tot mai multor afaceri, în special a celor mici și mijlocii. Efectele negative se resimt la fiecare nivel, de la companiile multinaționale, la consumatorul de rând, ceea ce o face cu atât mai periculoasă. În linii mari, poate fi definită ca fiind un dezechilibru economic major, caracterizat de scăderea puterii de cumpărare și creșterea masivă a costurilor per produse și servicii. Există câteva detalii importante despre inflație pe care trebuie să le știi mai ales dacă deții o afacere care vrei să supraviețuiască unor condiții atât de dificile din punct de vedere economic.

Aspecte importante despre inflație


Factorii care pot conduce la instalarea acestui fenomen sunt multiple, de la politici și metode fiscale ineficiente adoptate de organele specifice, la crize globale, precum războaiele, epidemiile, etc. Rata de inflație reprezintă procentul care arată cu cât au crescut prețurile într-un anumit interval de timp, astfel încât devine un indicator foarte important pentru luarea unor măsuri eficiente de preîntâmpinare și combatere. În funcție de nivelul ratei de inflație, acesta poate fi liniștită, rapidă, moderată, criză inflaționistă sau hiperinflație, cu o diferență de peste 47% între prima și ultima variantă.

Cauzele principale ale unei creșteri masive într-un interval scurt de timp


În mod direct, inflația este determinată de un cumul de aspecte care nu pot fi gestionate eficient ori rezolvate în timp util pentru a nu avea consecințe nefaste asupra spectrului financiar și economic. Creșterea masei monetare fără să se țină cont de oferta de produse și servicii este una dintre principalele cauze, urmată de instabilitatea monedei naționale în raport cu valuta. Creșterea cererii pentru anumite bunuri și servicii face ca oferta să nu poată face față, ducând în mod direct la majorarea prețurilor. Datoria națională sau întreruperea lanțurilor de aprovizionare la nivel global sunt cauze mai puțin frecvente, însă cu un impact major asupra economiei generale.

Care sunt riscurile pe care inflația le poate aduce asupra afacerii tale?


Companiile pot avea foarte mult de suferit de pe urma acestor condiții dacă nu au pus la punct un plan de acțiune prin care să preîntâmpine asemenea situații. Odată instalată inflația pe un anumit palier, aceasta se va extinde tot mai mult, ducând la scumpiri în lanț, care afectează în mod direct procesele de producție. Deprecierea leului generează majorări ale costurilor bunurilor și serviciilor cumpărate în valută, lucru care are un impact negativ major asupra tuturor tranzacțiilor efectuate pe plan internațional. Dincolo de toate aceste majorări, întreprinderile se vor confrunta și cu o creștere a costurilor împrumutilor, ceea ce va face tot mai dificilă accesarea unor credite.

Cum faci față unei crize cauzate de creșterea bruscă a ratei de inflație?


Există totuși anumite recomandări de care poți ține cont în așa fel încât afacerea ta să resimtă cât mai puțin toate aceste aspecte nefavorabile. În primul rând, elimini toate cheltuielile care nu sunt neapărat necesare și te ocupi de consolidarea unor planuri de economii pe palierele care permit acest lucru. De asemenea, automatizarea proceselor este soluția ideală prin care poți anticipa cheltuieli viitoare pe care să le poți gestiona eficient, astfel încât să ai un control strict pe toate planurile. Sursele de finanțare alternative, precum factoring-ul sau scontarea reduc incertitudinea, dat fiind faptul că îți oferă acces imediat la propriile lichidități, astfel încât să poți face investițiile urgente care să îți garanteze stabilitate pe termen lung, iar Omnicredit îți vine în ajutor cu pachete avantajoase în acest sens.

Fii pregătit să ții piept tuturor provocărilor la care este expusă afacerea ta printr-o colaborare cu Omnicredit!