Constanta

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie in Constanta - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina). LIVRAREA SE FACE PRIN CURIERAT.
https://produsecuratat.ro/shop/

Care este cea mai bună apă pentru plantele de apartament?

Care este cea mai bună apă pentru plantele de apartament?

Detalii stire

Categorie
Stiri editorial
Modificat
acum 2 luni si 1 saptamana
Vizualizari
161

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Este destul de evident că plantele au nevoie de apă dacă vrei să le ții în viață. Dar calitatea apei variază masiv și poate afecta sănătatea plantelor din apartament. Ar trebui să folosiți apă de la robinet, apă de ploaie, apă distilată sau filtrată pentru plantele de apartament?

Care este cea mai bună apă pentru plantele de apartament?


Apa de la robinet este de obicei ok pentru majoritatea plantelor de apartament, dar depinde de plantă și de calitatea apei de la robinet. Calitatea apei de la robinet variază, iar unele plante pot fi sensibile la mineralele și substanțele chimice din apa de la robinet. Apa de ploaie sau apa distilată sunt alternative excelente.

Apa de la robinet


Apa de la robinet este cea mai evidentă alegere pentru udarea plantelor. Totuși, compoziția apei de la robinet variază foarte mult în funcție de locul în care locuiți. Unele plante sunt mai sensibile la mineralele și fluorura găsite în apa de la robinet. De exemplu, calathea dezvoltă pete maronii dacă este udată sau pulverizată cu apa de la robinet. Apa de la robinet poate include clor, fluorură, metale grele și niveluri ridicate de sodiu (comune cu un aparat de dedurizare a apei).

Apa dură


Zonele cu apă dură au depuneri de calcar pe țevi și aparate. Apa dură are carbonați, bicarbonați și sulfiți de calciu și magneziu. Udarea plantelor cu apă dură poate duce la acumularea de săruri de calciu și magneziu în sol. În timp, aceasta poate fi semnificativă și poate afecta pH-ul solului.

Apa filtrată


Apa filtrată este o opțiune bună pentru plante, deoarece îndepărtează clorul și alte impurități, dar păstrează mineralele esențiale pentru creșterea plantelor.

Apa distilată


Apa distilată este o apă foarte purificată, care este fiartă pentru a îndepărta impuritățile, iar aburul este colectat pentru a deveni apa distilată. Apa distilată este bună pentru plante. Este lipsită de minerale, ceea ce previne acumularea în solul plantelor.

Apa de ploaie


Apa de ploaie este cea pe care natura o dorește pentru plante! Apa de ploaie este liberă de clor și fluorură și este natural moale. Apa de ploaie este bună pentru plante!

Apa carbogazoasă


Surprinzător, unele plante iubesc apa carbogazoasă. Apa cu sifon și apa carbogazoasă pot include sodiu, sulf, calciu, magneziu, potasiu și fosfor - toate acestea sunt iubite de plante.

Cum să faci apa de la robinet sigură pentru plante?


Dacă apa dvs. conține clor, puteți permite de obicei apei să stea neacoperită în lumină strălucitoare timp de 24 de ore. Sau, puteți filtra apa folosind un aparat de filtrare a apei.

Care este cea mai bună apă pentru plante?


Dacă este posibil, folosiți apa de ploaie pentru plantele dvs. - este cea mai bună apă pentru plante! Dacă nu puteți folosi apa de ploaie - apa de la robinet este OK pentru majoritatea plantelor. Cunoașteți-vă apa și vedeți dacă provoacă orice acumulare sau probleme.

Ce temperatură a apei este cea mai bună pentru plante?


În general, este mai bine să nu udați planta cu apă foarte calda sau foarte rece, care poate provoca un șoc sistemului radicular. Apa rece are tendința de a avea mai mult oxigen dizolvat în ea, ceea ce este minunat pentru sistemele radiculare. Deci, alegeți o apă ușor mai rece decât temperatura camerei (12-15 grade) ori de câte ori este posibil!

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Constanta - Aeroterme si convectoare, Aparate de aer conditionat, Boilere, Calorifere, Cazane, Centrale termice, Panouri radiante, Panouri solare, Pompe de apă, hidrofoare, Pompe de caldura, Radiatoare, Sobe si seminee, Termostate, Tevi si robineti, Ventilatoare
https://euro-instal.ro